Woningbouw

Woningbouw beslaat alle bouwwerken die een woonbestemming hebben. Sinds de start van ons bedrijf zijn wij actief in de woningbouw. Door het realiseren van onder andere appartementen, rijwoningen, twee kappers, en luxe villa’s heeft Installatie Bedrijf Heling hierin ruime ervaring opgedaan. Hierdoor zijn wij in staat om vanaf de start tot het einde een project in goede banen te leiden. En op deze manier samen met de eindgebruiker een woning naar wens te realiseren. Door dat wij ons voortdurend vernieuwen en niet alleen nieuwe maar ook duurzame technieken toepassen, leveren wij installaties voor de toekomst. Het toepassen van deze nieuwe duurzame technieken realiseert voor de eindgebruiker een financieel aantrekkelijk rendement door een energie besparing op lange termijn.

Metalen dak & gevel bekleding - Felsen

Felsen is een metaalbewerkingstechniek die gebruikt kan worden voor het verbinden van plaatmateriaal. De randen van de platen worden in elkaar gevouwen en aangedrukt. Hierdoor wordt een waterdicht product gecreëerd dat uitermate geschikt is voor de afwerking van gevels, dakkapellen en hellende daken. Maar niet heeft het alleen de functie om gebouwen waterdicht af te werken tevens geeft het een gebouw een moderne uitstraling. Er kan gevarieerd worden in verschillende producten, meest voorkomende hiervan zijn zink en koper. Deze kunnen overigens weer in verschillende kleuren geëtst worden.

Warmte Terug Winning

Warmte Terug Winning is tegenwoordig door de nieuwe bouwtechnieken bijna onmisbaar geworden. Dit omdat juist door deze bouwtechnieken er niet meer genoeg geventileerd wordt. De oplossing voor dit geheel is natuurlijke ventilatie, maar er kan ook gekozen worden voor mechanische ventilatie. Alleen gaat de afvoer van verontreinigde lucht gepaard met het verlies aan warmte. Bij WTW is het principe zo dat er door het toepassen van wisselaars tussen toevoer-en afvoerluchtstromen de energieverliezen tot een minimum teruggebracht worden.

Duurzame Energie

Energie besparen is tegenwoordig een item van alledag, wie wil er tenslotte een hoge energierekening betalen. Om kosten te besparen wordt er tegenwoordig gebruik gemaakt van aardwarmte doormiddel van een warmtepomp systeem. Door in de winter water dat warm is op te pompen, is het mogelijk om hiermee een ruimte te verwarmen. Een voordeel van het principe is dat het in de zomer omgekeerd kan werken en de ruimte weer gekoeld kan worden. Een warmtepomp maakt gebruik van een bron, deze zijn er in verschillende varianten zoals open en gesloten bronnen. De meest voorkomende zijn gesloten bronnen die zowel horizontaal als verticaal in de aardbodem aangebracht kunnen worden. Natuurlijk zijn er ook nog de oudere bekende middelen zoals zonnecollectoren waardoor energie bespaard kan worden.